Perskamer

Geachte dames en heren van de media,

 

De wereld draait om geld, zo beweren cynici. Fout! Na diepgravend journalistiek onderzoek ontdekte de Groen-redactie van Dagblad Trouw één segment van de maatschappij dat niet door de zondeval blijkt aangetast: de milieubeweging. Met haar jury vond Dagblad Trouw 100 onbevlekt ontvangen mensen, de Duurzame 100 die de aarde zullen redden van onze consumptiedrift.

Duurzame100.nl is een blijvende website die illustreert hoe vreemd meritocratisch onze samenleving is geworden.

Nu de milieuproblemen in rijke landen grotendeels beheersbaar zijn geworden, blaast de milieubeweging problemen op. Wetenschap, politiek en bedrijfsleven gaan hier vervolgens een lucratieve relatie mee aan.

 

Ego’s en banksaldi van de betrokkenen groeien hand in hand, en slechts weinigen binnen de journalistiek stellen de goede vragen. Zijn dit de bedrijfsheiligen van onze samenleving? Ook Lehman Brothers was zéér duurzaam!

 

Graag zien we maximale aandacht voor de 100 duurzame betuttelaars (puur uit juridische voorzichtigheid vermijden we het woord kwakzalvers) in de landelijke en regionale media. Graag zien we dat u beide kanten belicht. Hoor en wederhoor. Trouw vertelt een hosannah-verhaal, wij tonen met humor de schaduwzijde.

 

Graag staan wij u te woord! Neem via onderstaand formulier contact op. Als u uw telefoonnummer vermeldt bellen wij direct terug.

 

Vriendelijke groet,

 

Rypke Zeilmaker & Hajo Smit
Bloggers op Climategate.nl

 

Rypke Zeilmaker is natuur- en wetenschapsjournalist, onderzoeker en natuurfotograaf. Zie hier zijn website rypkezeilmaker.nl.

 

Hajo Smit is freelance journalist en internetondernemer. In 1991 studeerde hij cum laude af in milieuhygiëne met als specialisatie klimaatmodellering. Zie hier zijn website freewriter.nl.

 

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht