Wednesday 18 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


4 Maurits Groen
+2
functie: Communicatie-adviseur
organisatie: mgmc
geboortejaar: 1953

Wat doet Maurits Groen zo hoog klimmen in de Duurzame 100? De marketeer uit de stal van Milieudefensie verzon ‘Do the Bright Thing’: bij ons Hollandse boeren bekend als ‘Zonden voor Zonnepanelen’. Praat mensen een schuldgevoel aan over hun consumptie. Stel dan dat mensen jouw (hun zonden af)betalen. Waarbij jij belooft die zonden om te zetten in zonnepanelen.

Groen werkt hier samen met Greenchoice. Greenchoice werd door de NMA beboet voor grootschalige klantenfraude. Maar onze jury had – om niet onder te doen voor de verslaggevingstraditie van dagblad Trouw- een blind vertrouwen dat uw geld bij Groen zijn Ware Bestemming bereikt. U geeft het zelf toch maar uit aan de verkeerde dingen.

Groen haalde De Profeet naar Nederland in 2006: klimaatmiljonair Al Gore, Grootverbruiker van CO2-gecompenseerde airmiles via eigen ondernemingen, De Wegbereider voor andere ethische opvattingen bij zaken doen, die De Aarde weer heel zal maken. Maurits Groen liet de kinderen gratis tot Hem komen in klimaatrampfilm The Eleventh Hour, niemand mocht ze hinderen. Al Gore maakte de Nederlandse overheid tot Zijn Instrument, om te verkopen wat het klootjesvolk via democratie en vrije keuze weigerde in te zien. En dat is onze redding geweest.