Thursday 19 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


54 Geert Ritsema
functie: Hoofd internationale campagnes Milieudefensie
organisatie:
geboortejaar:

Bij het horen van de naam Shell, luidt op de hoofdredactie van Trouw de alarmbel. Kapitalisten! Wie Shell terroriseert moet dus wel duurzaam zijn, zo vinden ook wij van Duurzame 100. Dus Geert Ritsema van Milieudefensie moet wel duurzaam zijn, want hij procedeert tegen Shell.

Ritsema voerde ook campage voor Greenpeace, tegen de makers van Frankensteinvoedsel. Genen manipulerende engerds die de allerarmsten in de wereld vergiftigen. Om dan in hun vuistje te lachen. Bij ons van Duurzame 100 ben je gentechnologie-expert als je tegen Biotech demonstreert. Want als je er tegen bent, moet je wel heel veel biotechnologie van weten. Anders kon je er niet tegen zijn.

Het is zijn voorganger Jeremy Rifkin bij Greenpeace gelukt dat Frankensteingedoe buiten Europa te houden via waarheidsgetrouwe campagnes. Wij van Duurzame 100 hechten aan De Waarheid, de vroegere krant van Kameraad Willem Schoonen. En wij hopen dat actiegroepen als Ritsema’s vroegere werkgever Friends of the Earth ook nog lang 4 ton euro lobbysubsidies per jaar van Brussel krijgen: om ons tegen deze genenmanipuleerders te beschermen voor onze bestwil.