Wednesday 18 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


41 Jeroen Jansen
-18
functie: Directeur ASN Bank
organisatie:
geboortejaar: 1962

Nu de staat miljarden investereert in ‘duurzame energie’ om Europese meerjarenplannen uit te voeren, vindt ASN-bankdirecteur Jeroen Jansen ook dat hij zijn personeel wel in het zonnetje mag zetten. Eindelijk is het klimaat veranderd, ten gunste van de Duurzame Beweging. De campagne met de Kameraden van Stichting Natuur en Milieu voor Zeekracht begint haar vruchten af te werpen, met dank aan Kameraad Mirjam de Rijk in de ASN-adviesraad, en op haar wethouderstoel in Utrecht. Groene Projecten schieten uit de grond van Moeder Aarde, vruchtbaar bewaterd met subsidies.

Je kunt banken en bedrijven overeind houden door er direct belastinggeld in te pompen. Of via de ‘Groene Economie’, dan blijft ook nog wat bij adviseurs en academische stichtingen aan de strijkstok hangen. Dat laatste heeft bij Duurzame 100 de voorkeur.Maar wat ons van Duurzame 100 betreft had in het tekstje van Trouw over Jeroen Jansen best nog een anecdote gekund over een ‘bezinningsreis’.

Had Jansen vóór zijn carriere bij onze ASN Bank geen ‘wijze Indiaan’ ontmoet of Mariaverschijning gekregen? Of een Lange Mars gedaan? Of moeten we met zijn hedonisme genoegen nemen en accepteren dat de meeste mensen in Duurzame 100 gewoon graag de rijkdommen waarmee Moeder Aarde en haar belastingbetalers ons zegenen ten volle benutten?  Wij zijn daar bij Duurzame 100 nog niet uit. Dus dan maar een middenmotorspositie.