Thursday 19 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


51 Kees Kodde
functie: Greenpeace
organisatie:
geboortejaar: 1967

Ooit had De Waarheid/Trouw een Ontkenner in dienst, Jaffe Vink die kritisch schrijft over het waarheidsgehalte van campagnes van Greenpeace. Dus kon Vink onmogelijk duurzaam zijn. Want Greenpeace is duurzaam. Kameraad Schoonen heeft deze Twijfelzaaier terecht te kennen gegeven niet langer geschikt te zijn, om De Waarheid te schrijven.

Bij ons van Duurzame 100 is Greenpeace altijd heel duurzaam. Omdat ze Greenpeace zijn. Geen speld tussen te krijgen, onze redeneringen. Je kunt er in oefenen: Kees Kodde is van Greenpeace. En Greenpeace is heel duurzaam. Dus Kees Kodde is heel duurzaam. Probeer het maar eens.

Gaan we nu een stap verder in Duurzame 100-logica. Het Grootkapitaal is niet duurzaam. Jaag je deze klassenvijand op kosten via media-campagnes, dan moet je wel heel duurzaam zijn. Kees Kodde verzint campagnes voor Greenpeace, die bedrijven op kosten jagen, en vindt steeds een nieuw doelwit voor het goede doel. Dus is Kodde dubbelplus duurzaam.

Wij van Duurzame 100 vonden vooral Greenpeace- acties bij Brent Spar terecht, Het Gifschip Probo Koala, het ontsporen van nucleaire transporten, het in levensgevaar brengen van kapitalisten die de zee leeg vissen: door stenen te storten die deze leegvissers met kotter en al omlaag trekken. Hoeveel miljoen euro heeft Kodde’s actie die speelgoedfabrikant Mattel gekost? Dan moest Mattel maar de zelfde hoge ethische standaarden en Waarheidsliefde hebben als Greenpeace.