Wednesday 18 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


58 Marianne Thieme
-19
functie: Partij voor de Dieren
organisatie:
geboortejaar: 1972

Knagend op een knolselderij zaten wij bij Duurzame 100 na te denken: Wat heeft Marianne Thieme al die jaren in de Tweede Kamer bereikt dat we ‘Duurzaam’ mogen noemen. We zagen filmvoorstellingen over vissers die de zee leegvissen. Eenzijdige docu’s die op emotie werken, dat is heel duurzaam. Maar iedereen kan moreel verontwaardigd raken na een bezoekje aan de bios, zo herinneren wij ons de Disneyfilms nog. Dat is niet onderscheidend.

We hoorden veel Kamervragen. Thieme kaapte succesvol Kamerdiscussies over de economie, om het leed van Karel de Cavia en Harry de Hamster te agenderen. Discussies verstoren voor je one-issueagenda is ook duurzaam, maar neigde zelfs voor ons van Duurzame 100 af en toe naar het absurde.

We vergaderden, de tofuburgers branden bijna aan, toen Gansje op de redactie een idee kreeg: Thieme wil een belastingverhoging voor vlees. Belastingverhogingen + Goede bedoelingen= heel duurzame 100. Dus ookal denken we dat Thieme minder actief wordt nu haar kinderwens is vervuld, toch is ze voor ons een goede middenmotor.