Wednesday 18 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


65 Michiel Rexwinkel
functie: Directeur Greenchoice
organisatie:
geboortejaar: 1967

Het energie-inkoopbedrijf Greenchoice van Michiel Rexwinkel vond een duurzame truc: stuur je klanten gewoon geen eindafrekening, maar verzin zelf een eindbedrag dat passend is voor de belangeloze wijze waarop Greenchoice ‘groene energie’ levert en dus de aarde redt. Want klant en Greenchoice delen uiteindelijk de zelfde doelen. Dat uitsparen van eindafrekeningen deden zij om papier en dus bomen uit te sparen, zo geloven wij van Duurzame 100. En dat is heel duurzaam.

De miljoenenboete door de NMA en de persoonlijke boete aan Rexwinkel van een kleine half miljoen euro? Dat moet volgens ons van Duurzame 100 wel door een samenzwering komen. Dat berichtte De Waarheid/Trouw ook in juli dit jaar in het artikel van Dorien Pels.

Zijn vrouw Judith van Bokhove, Raadlid voor Groen Links is de nieuwe frontvrouw van dit voorbeeldige groene bedrijf. Ook de Rotterdamse overheid en Greenchoice delen de zelfde doelen. Want Rexwinkel is met zijn maat van Greenchoice ook bestuurslid van E-decentraal. Dat initiatief met Bart Jan Krouwel als voorzitter (20) wordt meegefinancierd door Agentschap.nl. Ook decentrale opwekkers hebben geen eindafrekening nodig.