Thursday 19 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


43 Stefan van Uffelen
functie: Directeur Dutch Green Building Council
organisatie:
geboortejaar: 1973

Eénvormigheid van energiestandaarden afdwingen, wegisoleren van frisse lucht die het zelfstandig nadenken maar aanwakkert: zijn we bij Duurzame 100 gek op. Ben je directeur van een bedrijf met de naam ‘Dutch Green Building Control’, dan is dat drie keer duurzame woordwaarde. Met een Dutch Green Building Council anderen voorschrijven hoe het moet, dát is helemaal duurzaam.

Wat Stefan van Uffelen tegenhoudt verder te klimmen, is dat hij een technische achtergrond heeft aan de TU Twente. Onze voorkeur bij Duurzame 100 gaat uit naar bevordering van  averechts symboolbeleid dat de economie verlamt: doorgaans zijn spandoekactivisten met alfa-achtergrond daar beter in. Al is onze Diederik Samsom (10) een positieve uitzondering. Dus wil je verder klimmen, onderdruk dan je neiging om analytisch te denken. Staat je duurzaamheid maar in de weg.

Dus als het zo nodig technisch moet, rekenen enzo: loop een keer stage bij de Amercentrale van Essent. Daar installeerden ze een kapitaalverbrander die per uur 5000 euro MEP-subsidies verstookt. Met houtpallets die ze daarvoor speciaal van de andere kant van de oceaan aanslepen. Wij van Duurzame 100 geloven dat een kapitaalbrander met rendement van 10.000 euro subsidie per uur toch zeker tot de mogelijkheden moet behoren: je zou bij Kameraad Wubbo Ockels (3) college kunnen volgen voor technisch advies bij deze nieuwe vinding.