Thursday 19 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


46 Wouter van Dieren
-35
functie: Adviseur
organisatie:
geboortejaar: 1941

Na het verschijnen van ‘Grenzen aan de Groei’in 1972 van de Club van Rome, zag Wouter van Dieren- mentor van Jan Paul van Soest (30) ongekende groeimogelijkheden voor de Duurzame Beweging. Hij perfectioneerde een methode van overreding die wij van Duurzame 100 nog steeds toepassen.

Door het voorwenden van ‘Objectieve Standaarden’ via het oprichten/kopieren van een ‘Gezaghebbend Instituut’. Noem het IIASA of IMSA, IPCC is ook goed: de naam is inwisselbaar. De methode niet: De aarde is steeds een gesloten systeem dat in jouw computermodel past.  ‘DE Wetenschap’ = jouw computermodel, geeft vervolgens het grote gelijk voor het jaar 2050, 2100: ver weg van iedere toetsbaarheid. En laat die Ontkenners dan maar bewijzen dat het niet zo is!

‘We moeten nu radicaal veranderen’, is de onvermijdelijke uitkomst van het computersysteemdenken. Club van Rome-leden zijn vervolgens mondiaal zo druk bezet met anderen radicaal veranderen, via buffetten, conferenties en snoepreizen: Dat ze aan het eind van de rit vooral een rijk en kosmopolitisch leven hebben gehad. Terwijl ze eerst met een bestaan als Edammer journalist genoegen moesten nemen. Een échte duurzaamheidsheld van het verleden, onze Wouter!