Thursday 19 September 2019

De duurzame 100 betuttelaars


78 Yvo de Boer
-66
functie: Adviseur KPMG
organisatie:
geboortejaar: 1954

Het klimaat roept bij ons van de Duurzame Beweging diepgevoelde emoties op. We kunnen net als de Belgen op 22 september gaan zingen voor het klimaat, maar huilen kan natuurlijk ook. Wij van Duurzame 100 kregen op de 14de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Bali in 2008 een enorme brok in de keel, toen we Yvo de Boer als VN-klimaatonderhandelaar in huilen zagen uitbarsten. De onderhandelingen met die boze wereldleiders liepen vast.

Ze wilden Yvo niet nóg meer vliegvakanties gunnen op publieke kosten naar exotische oorden om de wereld te redden. Waar gaat het toch heen met deze wereld? Beschamend, zo vonden wij van Duurzame 100 en wij begrijpen dat er bij Yvo iets knapte. En zo kwam er toch nog een doorbraak: Yvo mocht óók logeren in Kopenhagen, in Bangkok, in Cancun, in Zuid Afrika en veel andere exotische oorden om anderen van Zijn Morele Superioriteit te overtuigen.

Boven alles roemen wij bij De Boer zijn klimaatkennis. Klimaatverandering –huilbuien in hut op de hei- zat vroeger al standaard in het curriculum van de Sociale Academie die De Boer volgde. Met de hier opgedane emotionele intelligentie zette hij in Bali mooi alle Tegenwerkers te kakken.Nu De Boer uitgehuild is voor de Verenigde Naties, heeft De Boer bij KPMG een prachtige nieuwe bestemming. Hier mag hij van beleid profiteren dat hij als VN-onderhandelaar zelf in de steigers zette, want KPMG is accountant van CDM-projecten uit het Kyotoverdrag. Wat een Beter Mens is Yvo.